portfolio | Edo van Rossum
De enige journalist die ‘het nieuws’ niets interesseert
 

Als het achtuurjournaal verschijnt, zap ik direct weg en als de krant voor me ligt, blader ik zo snel mogelijk naar het einde. Naar het sportkatern dan wel te verstaan. Journalistiek is financieel gezien wellicht niet de beste richting, maar ik weet zeker dat ik iets ga doen waar ik enorm gelukkig van word: me op dagelijkse basis bezighouden met sport.

Ik heb de ambitie om sportjournalist te worden. Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor diverse sporten en mijn opleidingen (Sportcommunicatie en Journalistiek en Nieuwe Media) maken het mogelijk om daarover te mogen schrijven. Daarnaast heb ik al journalistieke ervaring opgedaan in de sportwereld als redacteur bij FCUpdate.nl en als eindredacteur van het TrainersMagazine.

Op die manier hoop ik van mijn hobby mijn beroep te maken. Volgens de op 23-jarige leeftijd met profvoetbal gestopte Jeroen van der Lelie kan dat ook gevaarlijk zijn. ”Iedereen droomt er altijd van om van zijn hobby zijn beroep te maken, maar toen ik van mijn hobby mijn beroep maakte, was het mijn hobby niet meer.” Vooralsnog werkt het bij mij juist tegengesteld. Hoe meer ik me verdiep in het sportnieuws, hoe meer plezier en voldoening ik uit mijn werk haal.

mijn producties
 
Profielfoto Edo
contact met Edo