portfolio | Laura Dofferhoff
Bevlogen in alle eerlijkheid
 

Toen ik in 2019 begon met de bachelor Nederlandse Taal & Cultuur deed ik dat met één groot doel voor ogen: journalist worden. Ik ben nieuwsgierig, bevlogen en heb een groot rechtvaardigheidsgevoel, ik wilde iets kunnen doen en betekenen. Mijn doel: dingen die niet eerlijk gaan aan de kaak stellen.

Om behalve theoretische ervaring ook praktische ervaring op te doen ben ik naast mijn opleiding als verslaggever begonnen bij de lokale omroep RTV Lansingerland. Hier leerde ik de kneepjes van het vak. Ik leerde interviewen, monteren en wat het inhoudt om verslaggever te zijn. Ook kreeg ik de de kans om te presenteren.

Ik merkte dat ik hier enorm blij van werd en deed gelijktijdig ook ervaring op in de schrijvende journalistiek als verslaggever bij weekblad De Heraut. Daar leerde ik interviewen, verhalen maken en boeiende artikelen schrijven.

In 2022 ronde ik mijn minor Journalistiek en Nieuwe Media af. Ik heb ontzettend veel geleerd en ben dankbaar voor mijn stages bij het RTL Nieuws en bij EenVandaag.  En omdat ik nog beter voorbereid wil zijn op het leven als journalist volg ik sinds dit jaar de master Journalistiek en Nieuwe Media. Ik heb zin in het aankomende jaar!

mijn producties
 
Profielfoto Laura
contact met Laura