portfolio | Ludo van Uden
In dit internettijdperk is iedereen journalist
 

 

De informatie die via internet en sociale media op de burger afkomt is niet gecheckt en vaak vooringenomen. Daarom is klassieke journalistiek harder nodig dan ooit. Betrouwbare journalisten selecteren en plaatsen informatie in een context. Ze passen hoor- en wederhoor toe.

Als journalist wil ik de ‘media-bubbel’ waar mensen in zitten breken

Als lezer moet je een eigen mening kunnen vormen. Dat gaat lastig als je opgesloten zit in je eigen bubbel. Daarom wil ik als journalist de ‘media-bubbel’ waar mensen in zitten breken.

In 2015 ben ik bij NOS Sport begonnen als stagiair. Na die periode ben ik aangenomen als beeldredacteur. Nu monteer ik reportages voor Studio Sport en maak ik samenvattingen van sportevenementen. Hier kan ik mijn creatieve ei kwijt en de energie die je krijgt als je een strakke deadline haalt is verslavend. Deze combinatie van werkzaamheden onder tijdsdruk en creatief bezig zijn hoop ik in de toekomst voort te zetten als verslaggever.

Dit hoop ik te bereiken door ervaring op te doen bij de NOS en mijn horizon te verbreden in de master journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden.

 

 

 

 

 

mijn producties
 
Profielfoto Ludo
contact met Ludo