portfolio | Laurens Stade
Als je wat wil weten over de Formule 1, weet je bij wie je moet zijn
 

Voordat ik aan de bachelor Geschiedenis begon, wist ik al dat ik daar niet verder in wilde. Ik wilde iets anders, wat actiever zijn, maar wist nog niet precies wat. Eén ding wist ik wel al: ik wilde iets doen met mijn passie voor de Formule 1. Ja, ik was dat jongetje op de middelbare school die het leuk vond om naar een paar auto’s te kijken die alleen wat rondjes rijden.

Coureur worden zat er niet meer in toen ik achttien was. Ik besloot daarop om op vrijwillige basis te schrijven voor ThePitCrewOnline.net, een Engelstalige website waar ik met name raceverslagen schreef, maar ook een aantal columns over de Formule 1. Hoewel ik er dus niets aan verdiende genoot ik enorm van het schrijven van deze stukken. Was de studie Geschiedenis toch nog ergens goed voor.

Toch voelde het niet professioneel genoeg: ik zat alleen maar thuis naar de Formule 1 te kijken en schreef een verslag van een race die de gemiddelde fan toch wel op de tv had gezien. Big deal. Daarnaast stonden deze stukken pas op woensdag online omdat de site volledig afhankelijk is van vrijwilligers en die waren niet altijd even snel beschikbaar. Wie wil het dan nog lezen?

Op die manier belandde ik bij de minoropleiding Journalistiek en Nieuwe Media. Ik heb toen een halfjaar stage gelopen op de redactie van Formule1.nl/Magazine en ben daar sinds begin 2020 actief als freelance redacteur. Ik heb meerdere keren een bijdrage geleverd aan het magazine, waaronder een reportage van mijn bezoek aan het Shell Technology Centre in Hamburg, maar ik ben vooral actief op de website voor de nieuwsvoorziening.

Naast het schrijven geniet ik ook van fotografie. Je raadt het al, foto’s van autosport en met name Formule 1. Al beschik ik niet over de beste apparatuur of de toegang die geaccrediteerde fotografen wel hebben, ik vind het leuk om een eigen invalshoek te zoeken en zo alsnog in de buurt te komen van de professionele fotografen.

Kortom, of het nou de Formule 1, de supportklassen daarvan of Formule E, DTM, IndyCar, NASCAR, MotoGP of GT3 is, ik volg het allemaal. Maar vooral de Formule 1. Wil je wat weten over de Formule 1? Je weet bij wie je moet zijn.

Voorbeelden van mijn producties voor Formule1.nl:

Op bezoek bij Shell: ‘Ferrari wil ons elk weekend erbij hebben’

Gouden duo Verstappen en engineer Lambiase is het niet altijd eens

Weblog: Anthoine Hubert: De stilte galmt door de Ardennen

Gasly negeerde tot drie keer toe teamorder: ‘Pierre, it’s Christian’

Leclerc verontschuldigt zich op boordradio na scheldpartij: ‘Dat was niet zo vriendelijk’

mijn producties
 
Profielfoto Laurens
contact met Laurens