portfolio | Charlotte Povel
Alleen dooie vissen gaan met de stroom mee
 

Een vrouw die gek is op vrijwel alle sporten en haar leven daardoor laat regeren, het moet een vreemd gezicht zijn. Ik ben de beduusde blikken, de verwonderde reacties en de verbaasde vragen inmiddels echter wel gewend. Thuis kijkt ook niemand er meer van op als ik meedeel dat ik op een bepaald tijdstip voor de buis moet zitten, er zal wel weer ergens een belangrijk sportevenement plaatsvinden. Op jeugdfoto’s zie je mij al bij mijn vader op schoot zittend naar voetbal kijken, dus dat het er met de paplepel ingegoten is, is een understatement.

Toch ben ik lang in dubio geweest over wat ik nou eigenlijk wilde doen, want aanvankelijk zat ik meer in de muziekwereld. Sinds mijn elfde volgde ik het Jong Talent-traject voor viool aan Trinity College London en een paar jaar later zong ik ook in het jeugdkoor van de Nationale Opera van Brussel, de stad waar ik ben opgegroeid. Tegelijkertijd was mijn interesse in taal onaantastbaar. Op de middelbare school koos ik de richting Latijn – Moderne Talen en trad ik in mijn eindexamenjaar toe tot de debatclub, wat culmineerde in een finaleplaats tijdens de Belgische jeugddebatcompetitie.

Kort na mijn eindexamen verhuisde ik naar Sevilla om Spaans te leren en te leren ‘leven’. Mijn weekenden daar stonden vrijwel volledig in het teken van sportwedstrijden en het analyseren van de geleverde prestaties. Een goede vriend gaf me serieuze stof tot nadenken toen hij tegen me zei dat ik een goede sportverslaggever zou zijn. Van je passie je baan maken, wie wil dat nou niet?

Met dat doel voor ogen verhuisde ik naar Leiden en koos ik voor de bachelor Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap. Daarnaast volgde ik natuurlijk de minor Journalistiek en Nieuwe Media, die mijn enthousiasme alleen maar vergrootte en me deed inzien dat ik de juiste keuze heb gemaakt. De master Journalistiek en Nieuwe Media is de logische volgende stap op het pad dat leidt naar een baan in de sportjournalistiek!

mijn producties
 
Profielfoto Charlotte
contact met Charlotte