portfolio | Yitsz Neurink
Achter de feiten aan
 

De feiten achterhalen, dat is wel de rode draad in mijn academische loopbaan. Nadat ik twee bachelors afrondde, geschiedenis en artificial intelligence, kreeg ik vaak te horen dat dit een aparte combinatie was. Het biedt echter eindeloze mogelijkheden: hoe groot is de rol van AI in ons leven, wat zal de toekomst daarin brengen en hoe verhoudt zich dat tot ons bestaan? Waar liggen onze rechten en plichten en hoe houden we grip op de werkelijkheid?

Het verdiepen in onderwerpen door grondig onderzoek en zo de feiten achterhalen maakt het mogelijk nauwkeurig te beschrijven hoe zaken werkelijk liggen. Daarom heb ik gekozen voor de master Journalistiek. Als journalist kom je een breed spectrum van onderwerpen tegen en moet je de diepte in om uit te zoeken waar het werkelijk over gaat. Waar ligt de grens tussen fictie en werkelijkheid?

Binnen de opleiding kom ik vaak terug op de rol die AI speelt in het huidige (media)landschap en hoe het de toekomst kan vormen. Onderzoeksjournalistiek ligt me na aan het hart en daar wil ik me in de toekomst dan ook op richten. Op het gebied van AI en data in ons leven zijn immers nog genoeg vraagtekens te plaatsen.

mijn producties
 
Profielfoto Yitsz
contact met Yitsz